PRODUKCJA CUKIERNICZA

INFORMACJE

PRODUKCJA CUKIERNICZA
autor projektu: Marcin Macieszko
pracownia projektowa: Nanostudio
powierzchnia użytkowa: 167 m2
powierzchnia zabudowy: 121,1 m2
kubatura: 796,6 m3
wysokość budynku: 6,85 m
kąt nachylenia dachu: 2,5 stopnie = 4%

TECHNOLOGIA WYKONANIA

fundament: ławy fundamentowe
ściany zewnętrzne: murowane, dwuwarstwowe
ściany wewnętrzne: murowane
strop: gęstożebrowy
dach: membrana MPDM

OPIS

Wymagania inwestora: zaprojektować dwukondygnacyjny wolnostojący budynek produkcyjny wyrobów cukierniczych z częścią mieszkalną. Produkcja ma dotyczyć wytwarzania dekoracji cukierniczych i ma znajdować się na parterze budynku. Na piętrze zlokalizowane ma być mieszkanie.
Zastosowane rozwiązania funkcjonalne:
Największym problemem był fakt że działka pod inwestycję była niewielka. Warunki zabudowy były na tyle korzystne że udało się zrelaizować założenie. Dzięki przemyślanym zabiegom architektonicznym udało się spełnić wymagania prawne, warunków zabudowy i inwestora. Mimo restrykcyjnym ograniczeniom bryła budynku przedstawia się bardzo świeżo i nowocześnie.
Parter budynku to cześć produkcyjna – dokładnie opisana w opisie technologicznym. Piętro to mieszkanie składające się z 2 pokoi, salonu z kuchnią, łazienki, wc i garderoby. Lokal na Pietrze nie ma ścian nośnych wewnętrznych, a co za tym idzie ma dużą elastyczność w kształtowaniu przestrzeni wewnętrznej.

PARTER

1/1 komunikacja 5,92 m2
1/2 WC 3,48 m2
1/3 korytarz 2,77 m2
1/4 kotłownia 2,79 m2
1/5 pom. tech. 3,62 m2
1/6 magazyn 5,04 m2
1/7 hala produkcyjna 21,88 m2
1/8 suszarnia 7,70 m2
1/9 pakowalnia 6,90 m2
1/10 magazyn 9,86 m2
1/11 biuro 8,31 m2
1/12 korytarz 2,13 m2
1/13 śmietnik 1,49 m2

PIĘTRO

2/1 komunikacja 8,58 m2
2/2 salon+kuchnia 31,82m2
2/3 pokój 14,86 m2
2/4 pokój 6,34 m2
2/5 archiwum 9,76 m2
2/6 sala konferencyjna 3,98 m2
2/7 pokój 39,20 m2
2/8 łazienka 12,48 m2
2/9 garderoba 1,91 m2

 

 

MINIMALNE WYMIARY DZIAŁKI